Tutireceptek.hu fejléc

40 fokhagymás csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:

* 1 db csirke
* 2 szál zeller
* 40 gerezd fokhagyma héjastól
* 1 szál sárgarépa
* 1 fej vöröshagyma
* 2,5 dl fehérbor
* 1 csokor rozmaring
* 1 csokor kakukkfű
* 1 csokor petrezselyem
* olívaolaj
* só
* 1 bagett

Elkészítés:
Egy felaprított zellerszárat, pár szál rozmaringot, kakukkfüvet, petrezselymet, és 6 fokhagymagerezdet a csirke belsejébe dugjuk. Lábait összekötjük, és a szárnyait behajtjuk.

A csirkét bedörzsöljük olívaolajjal, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük.

Egy serpenyőbe beletesszük a másik szál feldarabolt zellert, 10 gerezd fokhagymát, fűszernövényeket, a felkarikázott répát és a felszeletelt hagymát. Erre helyezzük a csirkét, majd köré szórjuk a maradék fokhagymát, és alaposan meglocsoljuk fehérborral és olívaolajjal.

200°C fokon lefedve addig sütjük, amíg a hús megpuhul, és ha egy tűvel megszúrjuk, tiszta lé szivárog belőle.

Amikor elkészült, a húst kiemeljük az edényből. A fokhagymákat is kiszedjük. A visszamarad léről leszedjük a zsiradékot, és a szaftot 2-3 percig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön.

Tálaláskor a csirkét feldaraboljuk, meglocsoljuk a szafttal, és mellé tesszük a fokhagymákat.

Pirított bagett szeleteket adunk mellé, erre kenhetjük a fokhagyma puha húsát.


A receptet beküldte: nayloon


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás omlett gombával » Csirke papírban sütve » Makaróni csirkehússal » Zöldborsós csirkemáj
» Sajtban sült csirkemell » Petrezselymes csirke » Fokhagymás kapros krémsajt » Rókagombás csirkemell
» Kefires csirkemell » Sajtmártásos csirke » Csirkés masnitészta » Zamatos csirkemáj
» Sörös csirkemell » Tárkonyos csirke nyárson » Piemonti csirke » Sajtos-barackos csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.