Tutireceptek.hu fejléc

Áfonyás-mandulás keksz recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
170 g vaj,
125 g porított világos nádcukor,
2 tojás sárgája,
2 tk friss citromlé,
2 mk vanília kivonat,
1 csipet só,
110 g mandulaliszt (porított mandula),
190 g fehér liszt (pl. tönkölyliszt),
110 g aszalt vörös áfonya

Elkészítés:
A vajat keverjük ki habosra, majd adjuk hozzá a cukrot, és keverjük fehéredésig.
Majd adjuk hozzá a tojás sárgákat, a csipet só, citromlevet, és a vanília esszenciát.
Végül keverjük bele a száraz elemeket, és az áfonyát is.

Nem kell nagyon megdolgozni a tésztát, csak finoman, éppen annyira hogy a levegőbuborékok távozzanak a belsejéből.
Osszuk két részre, mindegyikből sodorjunk kb. 20-25 cm rudat, és csomagoljuk őket fóliába.

Tegyük hűtőbe pár órát pihenni, de még jobb, ha egy egész éjszakát érik.
Majd vágjuk 4-5 mm vastagságú karikákra, és 180 fokos sütőben, sütőpapíron süssük őket világosra.
Hagyjuk a papíron kihűlni őket.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sütőtökös-csokis keksz » Zabpelyhes keksz » Kekszes süti. » Barackos kekszes alagút
» Kekszes mini fagyitorta » Aszalt gyümölcsös keksz » Málnás kekszes süti » Színes cukros kekszgolyó
» Sajtos-magvas keksz » Kekszes almás sütés nélkül » Fini keksz (felezős) » Diós, mogyorós keksz
» Patrik napra készült keksz » Dóri kekszes sütije » Kekszes másként » Puncsos kekszes recept


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.