Tutireceptek.hu fejléc

A tuti rizsfőzés módszere recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
2 személyre:
300 ml rizs
600 ml forró víz
olaj

Vegeta/DeliKát
őrölt kömény
sáfrány

Elkészítés:
Forró olajon pirítsd meg a rizst, majd öntsd fel a forró vízzel, tedd hozzá a fűszereket, de NE kavard meg, tilos a rizst kavargatni. Tedd rá a fedőt és kis lángon főzd addig, míg a víz elpárolog róla, majd vedd le a tűzről és fedővel a tetején hagyd állni néhány percet, majd tálalhatod.

Tanácsok:
Ha tovább hagyod állni, akkor a sáfrány közelében levő rizsszemek vöröses sárgás színt kapnak, gyönyörűek lesznek, nagyon jól mutat tálaláskor.

Ízesítsétek a rizst minnél bővebben, isteni finom tud lenni. Tessék elfelejteni a szimplán sós vagy sós és vegetás vízben kifőzött rizst, az borzasztó. Fő a változatosság.


A receptet beküldte: MelisUK


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumpligánica » Édesburgonya kukoricával » Sonkás zöldbab » Light almamártás
» Magyaros burgonya » Zöldségestál » Párolt káposzta finoman » A legfinomabb sültkrumpli
» Házi majonéz fokhagymával » Andi sajttekercse » Köret marhasülthöz » Krumplisaláta másképpen
» Csoda krumpli » Parmezános burgonyapogácsa » Kukorica puffancs » Spárga köretként


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.