Tutireceptek.hu fejléc

Adonyi révészleves struccból recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
10 dkg vöröshagyma,
30 dkg sárgarépa,
15 dkg fehérrépa,
1 db zeller,
15 dkg burgonya,
60 dkg strucchús,
10 dkg zsír,
3 db citrom,
25 dkg burgonyás nudli,
3 dkg pirospaprika,
só,
őrölt bors,
tárkony,
finomliszt,
7 dl tejföl.

Elkészítés:
A tisztított és apró kockára vágott vöröshagymát zsíron vagy olajon üvegesre dinszteljük, majd beletesszük az 1×1 cm-es kockákra vágott húst.
Kérgesre pirítjuk, majd a felkockázott zöldségfélékkel együtt fedő alatt félkészre pároljuk. Ezután beletesszük ízlés szerinti mennyiségben a tárkonyt, kevés fekete őrölt borsot, a sót, a pirospaprikát, belenyomjuk a négy darabba vágott citromok levét, és a kifacsart citrom héját is beledobjuk.
Kevés ideig még pároljuk fedő nélkül, majd felengedjük csontlével vagy vízzel, és tovább főzzük.
Mielőtt majdnem kész a levesünk, beletesszük a burgonyanudlit (készen kapható mirelit).
A tejfölből és a lisztből félsűrű habarást készítünk, amit óvatosan a levesbe csorgatunk – lassú keverés mellett, nehogy összecsomósodjon.
A levest addig főzzük, míg a nudli fel nem jön a tetejére.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombaleves májgaluskával » Zöldbableves csipetkével » Halgombócleves » Áfonyás banánkrémleves
» Túrós » Frank krumplileves » Olasz spagettileves » Túrós köles gombócleves
» Hideg barackleves » Csicsókakrémleves baconnal » Ízletes gulyásleves » Hideg cukkinileves
» Toszkán bableves » Sajtkrémes cukkini krémleves » Marhagulyás csipetkével » Csorba csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.