Tutireceptek.hu fejléc

Adventre: habos linzer recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt,
20dkg vaj,
10 dkg cukor,
1 tojás. A töltelékhez:
4 tojásfehérje,
20 dkg cukor,
2 ek baracklekvár,
pár csepp citromlé.

A bevonathoz:
12 dkg cukor,
pici rum.

Elkészítés:
A lisztet a vajjal, cukorral és tojással gyorsan összedolgozzuk, a tésztát két részre osztjuk, és kisütjük a lapokat. A tojásfehérjékből habot készítünk, hozzáadjuk a cukrot és azzal gőz felett sűrű habbá verjük. Hozzákeverjük a lekvárt, még melegen az egyik kihűlt lapra öntjük, és elsimítjuk. Ráhelyezzük a mások lapot. A 12 dkg cukorból fondant készítünk, pici rummal ízesítjük és sűrű rácsformába a tészta tetejére csorgatjuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcshabos torta » Habos pite » Habos-szilvás pite » Habos túrós
» Tejszínhabos szedertorta » Linzer tészta » Habos rácsos » Kókuszos linzer
» Habos almás kevert süti » Kakaós linzerkeksz » Habos almás » Habos-almás "pite"
» Habos-diós szelet » Csokis-habos piskótatorta » Mazsolás-habos lepény » Habos-almás sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.