Tutireceptek.hu fejléc

Áfonyás zableves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
6 személyre

» 750 g friss fekete áfonya
» 6 dl víz
» 150 g méz
» 3 ek. zabpehely
» 300 g natúr joghurt
» csipetnyi só
» A díszítéshez:
» mentalevél

Elkészítés:
Az áfonyákat megmossuk, pár szemet pedig elteszünk. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a mézet és 10 percig takarékon pároljuk.
A zabpelyhet megturmixoljuk és beledolgozzuk a joghurtot, sóval ízesítjük, majd hozzákeverünk egy kis áfonyalevet. A keveréket hozzáadjuk a leveshez és 10 perc alatt készre főzzük.

Tanácsok:
Tálaláskor mentalevelet és áfonyadarabokat szórunk a tetejére.


A receptet beküldte: docens


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Áfonyás-mandulás keksz » Áfonyás őzmedalionok » Áfonyás gérpruit » Áfonyás-zabpelyhes muffin
» Áfonyás muffin » Áfonyás joghurttorta » Vörösáfonyás péksütemény » Áfonyás limonádé koktél
» Diós-áfonyás muffin » Áfonyás-túrós élvezet » Áfonyás kókusz kuglóf » Áfonyás gombócok
» Joghurtos-áfonyás muffin » Áfonyás zabpehelysüti » Áfonyás csirkemell » Áfonyás fincsi túrótorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.