Tutireceptek.hu fejléc

Afrikai harcsafilé francia lecsóval recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
80 dkg harcsafilé
10 dkg vöröshagyma
10 dkg burgonya
20 dkg tv paprika
20 dkg paradicsom
10 dkg cukkini
15 dkg padlizsán
4 dl paradicsomlé
1 dl olívaolaj
1 fej fokhagyma
5 dkg friss bazsalikom
1 db halászlékocka

bors

Elkészítés:
Olajat hevítünk külön serpenyőben a halnak, és külön a lecsónak.

Kevés harcsafilét felkockázunk, ezek majd a lecsóba kerülnek. A többit sózzuk, borssal ízesítjük, és lassú tűzön mindkét oldalát megsütjük.

A lecsóhoz felszeleteljük a hagymát, a paprikát, a cukkinit, a padlizsánt, a burgonyát és a héjától megfosztott paradicsomot. A burgonya lehet főtt, de nyers is. Utóbbi esetben ez kerüljön először a serpenyőbe, és jól pirítsuk át. Csak ezután kerül mellé a többi zöldség a paradicsom kivételével, ami hamar szétfő, ezért csak később tesszük bele. A piruló zöldségeket sózzuk, fűszerezzük őrölt borssal. Fokhagymát szeletelünk, és a kevés kockára vágott harcsával a zöldségekhez keverjük. Megszórjuk frissen vágott bazsalikommal.

Átforgatjuk, majd kevés vízzel felöntjük. Fél halászlékockával ízesítjük, paradicsomlével sűrítjük, és belekerülnek a feldarabolt paradicsomok is. Jól összeforraljuk.

Egy tányérra halmozzuk a lecsót, mellé tesszük a halat, bazsalikommal és citrommal díszítjük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenót franciásan » Franciás csirke » Kanadai francia tourtiere » Francia csokitorta*
» Meggyes francia krémes » Franciakrémes-torta » Töltött franciakenyér » Francia almás
» Franciás » Francia hagymaleves » Kacsacomb franciásan » Francia sajtleves
» Francia fatörzs » Afrikai sertés szelet » Hamis Francia Krémes » Francia almatorta 2.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.