Tutireceptek.hu fejléc

Agglegény rántotta recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
3 dkg füstölt szalonna (egy jó csík )
1 közepes db vöröshagyma
5 dkg kolbász
bors ízlés szerint
1 kávéskanál cayenne bors
2 db burgonya (héjában főtt)
3 db tojás
1 ek petrezselyem
só ízlés szerint
1 teáskanál lestyán

Elkészítés:
A kis kockákra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd félretesszük a pörcöket.
A szalonna zsírban megfonnyasszuk a felaprított vöröshagymát, és hozzáadjuk a felkockázott kolbászt. Megszórjuk fekete borssal és cayenne borssal.
Hozzáadjuk a meghámozott, és kockákra vágott, héjában főtt burgonyát, és addig pirítjuk, míg szép piros színt nem kap. Majd hozzáadjuk a szalonnapörcöket.
A tojást a lestyánnal elkeverjük, majd hirtelen hozzáadjuk a piruló szalonnás, kolbászos elegyünkhöz.
Nem túl keményre sütjük, friss aprított petrezselyemmel megszórva forrón tálaljuk. Jó étvágyat!


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» A herceg rántottája » Zöldfűszeres rántotta » Görög rántotta » Medvehagymás rántotta
» Májas rántotta » Agglegény májas » Színes tojásrántotta » Rumtopf (agglegénykompót)
» Rukkolás-baconos rántotta » Burgonyás rántotta » Habkönnyű rántotta » Olasz rántotta
» Agglegényrántotta » Tökmagos rántotta » Csirkemelles rántotta » Cukkínis tojásrántotta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.