Tutireceptek.hu fejléc

Albán sajtos lepény recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
12 db otthon készített friss réteslap, vagy
12 db mélyhűtött réteslap
50 dkg sós, morzsolt juhsajt, vagy
50 dkg morzsolt feta sajt
3 db habosra vert tojás
5 dl sűrű natúr joghurt
1 ¾ dl extraszűz olívaolaj

Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra (gázon 4-es fokozatra) előmelegítjük. Egy 23x23 centiméteres szögletes sütőformát kibélelünk zsírpapírral és megkenünk olajjal.

2. A fetát összedolgozzuk a tojással és 4 evőkanál olajjal (sózni nem kell, mert a feta sós).

3. A réteslapokat kiterítjük, és nedves konyharuhával letakarjuk, nehogy kiszáradjanak. Az előkészített sütőformát kibéleljük 4, olajjal megkent réteslappal úgy, hogy a lapok a forma szélén túllógjanak.

4. Rákanalazzuk a sajtos keverék felét, betakarjuk 4 megolajozott réteslappal, de ezeknek levágjuk a túllógó széleit. A tetején elosztjuk a maradék sajtos tölteléket, az alsó lapok túllógó szélét oldalt ráhajtjuk a töltelékre, végül betakarjuk a maradék olajjal megkent réteslappal.

5. A lepény tetejét villával megszurkáljuk, és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. Forrón vagy melegen tálaljuk.


A receptet beküldte: docens


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás palacsintalepény » Sajtos golyók » Füstöltsajtos csirkemell » Kukoricás burgonyalepény
» Walesi sajtos metélt » Sajtos sült burgonya » Barackos túrólepény » Sajtos-sült virsli
» Márványsajtos csirkemell » Sajtos-olívás fejes saláta » Csokoládés lepény » Egyszerű sajtos rúd
» Sós-sajtos pálma » Sonkás-hagymás lepény » Flambírozott almáslepény » Sonkás, sajtos sült zsömle


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.