Tutireceptek.hu fejléc

Alföldi füstölt disznósajt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre

1 sertésfej
4 sertéscsülök
2 sertésnyelv
50 dkg só
3 dkg bors
1 dkg piropaprika
2-3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A sertésfejet, - csülköt, - és nyelvet a sóval bedörzsöljük, és így 7-8 napig állni hagyjuk, közben néhány naponta forgatjuk őket. Ezután bepácoljuk a húsokat, és további egy hétig állni hagyjuk. Ekkor egy éjjelre hideg vízbe tesszük, majd leforrázzuk, és megtisztítjuk az összes húst. Feltesszük őket főni, és addig főzzük, amíg mindegyik hús teljesen megpuhul. Ekkor az összeset feldaraboljuk, és hozzáadjuk a borsot, a pirospaprikát, az összepréselt fokhagymát. Az egészet alaposan elkeverjük, majd egy megtisztított sertésgyomorba töltjük. Ezt így további egy órát főzzük, majd kilapítjuk, és hideg helyre felakasztjuk füstölni.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Alföldi rostélyos » Füstölt sonkás tészta » Pulykamell füstölt sajttal » Füstöltsajtos croissant
» Füstölt sonkás kanapé » Alföldi Vargabéles » Alföldi zúzapörkölt » Alföldi tüskéshús
» Alföldi húsgombócleves » Füstölt pulykamellsaláta » Füstöltsajtos pogi » Alföldi leves bográcsban.
» Elzászi füstölt csülök » Vegyes disznósajtsaláta » Alföldi öreglebbencs » Alföldi pulykaraguleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.