Tutireceptek.hu fejléc

Alföldi pacalleves recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
0,5 kg konyhakész pacal
8 szem egész bors
2 db babérlevél
2 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
2 fej hagyma
1 evőkanál pirospaprika
1 mokkáskanál majoránna
1 késhegynyi őrölt bors
fűszerkeverék

olaj
1 tojás
7 evőkanál finomliszt

Elkészítés:
A pacalt egész bors, babérlevél, fokhagyma, só társaságában megfőzzük, leszűrjük, csíkokra vágjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk.
A hagymát kockára vágjuk, olajon kis sóval megdinszteljük, hozzáadjuk a pacalt és a zöldséget, megszórjuk pirospaprikával, borssal, fűszerkeverékkel, - felengedve 2 liter vízzel, fél óráig főzzük.
A tojásból, lisztből 1 dl vízzel galuskatésztát készítünk, melyet beleszaggatunk a forró levesbe.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Alföldi májgaluska leves » Alföldi tészta » Pikáns pacalleves » Alföldi zöldségleves
» Alföldi húsgombócleves » Alföldi öreglebbencs » Milánói pacalleves » Alföldi rakottas
» Alföldi betyárleves » Pilseni pacalleves » Bakonyi pacalleves » Alföldi rostélyos
» Alföldi toroskáposzta » Alföldi toroskáposzta 1. » Piemontei pacalleves » Török pacalleves


Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2014, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.