Tutireceptek.hu fejléc

Alföldi Vargabéles recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
35 dkg liszt
fél cs. sütőpor
25 dkg margarin
2 tojássárgája
kevés tejföl
1 evőkanál cukor
1 csipet só.
A liszthez kavarjuk a sütőport,majd elmorzsoljuk benne a margarint.Ezután a többi hozzávalóval együtt összegyurjuk.Két cipót formálunk belőle.Az egyiket kinyujtjuk,és kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit.

Elkészítés:
Töltelék:
15 dkg cérnametélt-ezt sós vízben kifőzzük,és alaposan lecsöpögtetjük.
50 dkg túró
15 dkg porcukor
2 cs.vaniliáscukor
1 citrom reszelt héja
2 dl tejföl
4 tojássárgája
3 dkg olvasztott vaj
mazsola ízlés szerint.
Ezt jól elkeverjük,majd hozzáadjuk a 6 tojásfehérjét,amit habnak felvertünk.
Összekeverjük a kifőtt metélttel,és a tepsiben lévő tésztalapra terítjük.
Ráborítjuk a másik kinyujtott tésztalapot,a tetejét villával megszurkáljuk,és szép pirosra sütjük.Porcukorral meghintjük.

Tanácsok:
Próbáljátok ki,nagyon finom!( Jó puha,és vastag a töltése) Leves után is nyugodtan kínálhatjuk,mert laktató!


A receptet beküldte: pesmár


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Alföldi toroskáposzta 1. » Kati néni vargabélese » Alföldi húsgombóc » Alföldi pulykaraguleves
» Erdélyi vargabéles » Alföldi toroskáposzta » Vargabéles Gligi módra » Alföldi leves bográcsban.
» Alföldi finom kenyér » Alföldi leves » Alföldi húsgombóc recept » Alföldi pásztorhús
» Alföldi füstölt disznósajt » Vargabéles másképp » Alföldi rakottas » Alföldi májgaluska leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.