Tutireceptek.hu fejléc

Algíri krumpli recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
60 dkg krumpli
60 dkg getesztenye massza
6 tojás
15 dkg vaj
liszt


Elkészítés:
A meghámozott krumplit sós vízben főzd meg, szűrd le, törd meg majd hagyd kihülni. Keverj hozzá kettő tojás sárgáját a gesztenye masszát és egy kevés sót. A maradék fehérjét a többi tojással és egy kevés sóval habard össze és tedd félre. A jól kikevert maszzát (lisztezett deszkán) nyújsd ki kb. 1 cm vastagra, nagy pogácsa szaggatóval formázz korongokat. A korongokat forgasd lisztbe majd a tojásba és vajon süsd meg mind a két oldalát.

Tanácsok:
Finom

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Krisztinika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplispite » Zöldséges krumplileves » Krumplisgombóc leves » Tonhalkrémes krumpli
» Krumplis puffancs » Krumplis lepények » Tejszínes-tepsis krumpli » Francia krumpli
» Francia tepsis krumpli » Gazdag krumplisaláta » Hagymás törtkrumpli » Krumplifánk
» Parasztkrumpli » Krumpligaluska » Zöldséges krumpli » Karfiol krumplival


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.