Tutireceptek.hu fejléc

Alma fahéjas bundában recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 db édes alma
2 db tojás
1.5 dl tej
1.5 dl szénsavas ásványvíz
1 teáskanál cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
egy csipet só
liszt (amennyit majd felvesz)
1/2 citrom leve
a sütéshez olaj
a forgatáshoz:
3 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, majd vékonyra szeleteljük. Ezután megcsepegtetjük a citromlével, hogy ne barnuljon meg.
Egy tálba beleütjük a tojást, majd hozzáadjuk a cukrot, egy csipet sót, és az őrölt fahéjat, majd alaposan összekeverjük. Ezután hozzákeverjük a tejet, és a szénsavas ásványvizet, majd annyi lisztet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk. Közben egy serpenyőben felhevítjük az olajat.
Az almaszeleteket először lisztbe forgatjuk, majd a palacsintatésztába, majd óvatosan beletesszük a felforrósított olajba. Az almaszeletek mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Sütés közben többször megfordítjuk hogy szép egyenletesen süljön.
Összekeverjük a cukrot és az őrölt fahéjat. A szép pirosra sült almaszeleteket óvatosan kiemeljük az olajból, majd még forrón megforgatjuk a fahéjas-cukros keverékben.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiol húsos bundában » Fahéjas csokikockák » Fahéjas almapalacsinta1 » Fahéjas apróság
» Fahéjas krumplis lepény » Fahéjas császármorzsa » Fahéjas mézes teasütemény » Mézes-fahéjas almás süti
» Fahéjas kuglóf » Meggyes pite - fahéjas » Csirkecomb kókuszbundában » Almás-fahéjas szelet
» Fahéjas csigák » Almakarikák bundában » Fahéjas puding » Fahéjas diós tekercsek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.