Tutireceptek.hu fejléc

Alma gombóc recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg alma
8 dkg vaj
20 dkg búzadara
2 dl tejföl
5 dkg cukor
1 kk fahéj
zsemlemorzsa
porcukor

Elkészítés:
Az almát megmossuk, meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A vajjal, a búzadarával, a tejföllel a cukorral, a fahéjjal és aannyi zsemlemorzsával, hogy gyúrható legyen összekeverjük, gombócokat formálunk belõle. Langyos helyre tesszük, fél órán át állni hagyjuk, hogy a dara jól megduzzadjon. Fövő vízben kifõzzük õket. Ha feljön a víz tetejére, még öt percig főzzük. Vajban pirított zsemlemorzsára szedjük, fahéjas porcukorral megszórva forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hortobágyi húsos gombóc » Knédli - maceszgombóc » Gombócleves » Túrógombóc leves.
» Túrógombóc másképp. » Görög húsgombócok » Burgonyás túrógombóc » Hagymagombóc
» Májgomboc » Túrós köles gombócleves » Turós gombóc » Sonkás túrógombóc
» Rakott gombóc » Burgonyagombóc » Datolyagombóc » Karalábés húsgombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.