Tutireceptek.hu fejléc

ALMA-SÁRGABARACK-DIÓ CHUTNEY recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 literhez:
100 dkg darabolt, kimagozott alma
25 dkg darabolt, hámozott sárgabarack
10 dkg durvára tört dió
20 dkg mazsola
15 dkg barna cukor
1 kiskanál gyömbérpor
2 kiskanál só
1 gerezd összevágott fokhagyma
2 db összevágott, közepes méretű vöröshagyma
¼ kiskanál cayenni bors
2 és fél dl borecet

Elkészítés:
1. Az almát a barackkal, a vörös- és fokhagymával, a mazsolával, a dióval, az ecettel meg a gyömbérrel összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk. 5 percig kevergetve főzzük, majd lefedve, kis lángon még 20 percig a tűzön hagyjuk.
2. Ekkor a cukrot is beleöntjük, és fedő nélkül, kevergetve 10 perc alatt lekvár sűrűségűre főzzük.
3. Üvegekbe töltve azonnal lekötjük, szárazgőzben hagyjuk kihűlni, és legalább 2 hétig állni hagyjuk, mielőtt kinyitnánk.

Tanácsok:
Burgerekhez kitűnő ízesítő!


A receptet beküldte: MRG1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Alma chutney » Mangó chutney » Hamis majonéz másként » Brokkoli saláta
» Gombamártás tejszínnel » Otthoni nyári saláta » Vitamin saláta » Hagymás párizsisaláta
» Pórésaláta » Diós almás sonkasaláta » Spárga saláta » Kapros öntet
» Sült padlizsán saláta » Cézár saláta-szerűség » Póréhagymás babsaláta » Kaktuszsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.