Tutireceptek.hu fejléc

Almagomboc recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50dkg alma 1 egész tojás, 10 dkg dara, 10 dkg cukor pici só,mokkás kanál fahéj 1 dl tejfől, piritott zsemlemorzsa
1 csomag hidegen kikeverhető pudinpor, 1 dl fehérbor picicukor és fahéj

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk nagylúkú reszelőn lereszeljük, 1 tojást, a tejfőlt pici sót cukrot és a darát fahéjjat jó simára keverjük, és állni hadjuk 1-2 órát
majd gombocokat formálunk és forró vizben kifőzzük.

Piritott zsemlemorzsában meghempergetjük,
Hidegen kikeveverjük a pudingport a leirás szerint
majd még hozzáadunk 1 dl fehérbort fahéjjas cukorral diszitjük és tálaljuk.


A receptet beküldte: gevi1931

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas almagombóc » Mandulás almagombóc » Kekszgolyó » Extra csokis muffin
» Borzas túrós » Almás-puncsos csokissüti » Puncs torta » Stoli kocka (sütés nélkül)
» Csokis-banános » Kefíres süti/ az eredeti » Portugál borhab » Tiramisu máshogy
» Csokis-málnás fincsisség » Narancsos sütemény » Körtés süti dióval » Barna lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.