Tutireceptek.hu fejléc

Almakocsonya recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
személyenként 1-2 alma
3-4 dl víz/fő
Ízlés szerint:
édeske, narancskarika, citromkarika, reszelt narancs és citromhéj, vanílarúd, fahéj, szegfűszeg, szegfűbors,ánizs,menta,citromfű,zselatinpor

Elkészítés:
személyenként 1-2 almát megmosok, megpucolok, felkockázom felteszem hidegvízbe főni, mintha almakompót készülne.
A főzővízbe teszek:
édeske, narancskarika, citromkarika, reszelt narancs és citromhéj, vaníliarúd, fahéj, szegfűszeg, szegfűbors és ánizs. Megfőzöm az almát és mikor megpuhult leveszem a tűzről és dobok bele menta és citromfű levelet, amit előre felaprítottam.
Kiszedem a darabos fűszereket /fahéj, vaníliarúd, sz. szeg, sz. bors, ánizs-ezeket külön edényben teszem és teát készítek belőle/.
Pár percig állnihagyom a szűretet, majd hozzákeverem a melegvízben már feloldott zselatint, ennek mennyisége a főzővíz mennyiségétől függ. Összekeverem és kifóliázott őzgerincformába vagy kuglófformába öntöm. Dermedést után 1/2 óra hűtő és utána fogyasztható.

Tanácsok:
Szerintem mindenkinek van otthon alapanyaga, különösebb bevásárlást nem igényel és hamar kész.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Lidércanyó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokikrém (kenyérre kenhető) » Palacsinta tokaji módra » Katica-szelet » Túrógombóc másképp.
» Capuccinós muffin » Kávékrémes gyümölcstorta » Meggyes kockák » Lajos szelet
» Muffin adventi » Kókuszkrémtorta » Bögrés Maffin » Diós répatorta másként
» Túrós-citromos torta » Vaníliás piskótakocka » Palacsintatorta » Eszpresszó muffinok kalapban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.