| Almakocsonya receptSütemények, édességek Hozzávalók: személyenként 1-2 alma 3-4 dl víz/fő Ízlés szerint: édeske, narancskarika, citromkarika, reszelt narancs és citromhéj, vanílarúd, fahéj, szegfűszeg, szegfűbors,ánizs,menta,citromfű,zselatinpor Elkészítés: személyenként 1-2 almát megmosok, megpucolok, felkockázom felteszem hidegvízbe főni, mintha almakompót készülne. A főzővízbe teszek: édeske, narancskarika, citromkarika, reszelt narancs és citromhéj, vaníliarúd, fahéj, szegfűszeg, szegfűbors és ánizs. Megfőzöm az almát és mikor megpuhult leveszem a tűzről és dobok bele menta és citromfű levelet, amit előre felaprítottam. Kiszedem a darabos fűszereket /fahéj, vaníliarúd, sz. szeg, sz. bors, ánizs-ezeket külön edényben teszem és teát készítek belőle/. Pár percig állnihagyom a szűretet, majd hozzákeverem a melegvízben már feloldott zselatint, ennek mennyisége a főzővíz mennyiségétől függ. Összekeverem és kifóliázott őzgerincformába vagy kuglófformába öntöm. Dermedést után 1/2 óra hűtő és utána fogyasztható. Tanácsok: Szerintem mindenkinek van otthon alapanyaga, különösebb bevásárlást nem igényel és hamar kész. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Lidércanyó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |