Tutireceptek.hu fejléc

Almaleves mazsolával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg alma, 10 dkg kristálycukor, 5 dkg mazsola, 1 db tojássárgája, fél citrom reszelt héja.

Elkészítés:
A meghámozott, kicsutkázott almákat gerezdekre vágjuk, lábosba tesszük és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a citromhéjat és kb fél óráig főzzük. A mazsolát megmossuk, kevés vízben beáztatjuk, amíg az alma fő. Azután az almát turmixoljuk, hozzáadjuk az előzetesen beáztatott mazsolát, a cukrot és a tojássárgáját és habosra keverjük. Melegen vagy hidegen tálalva egyaránt finom. Bármikor elkészíthető.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes almaleves 2 » Vaníliás nyári almaleves » Diétás almaleves » Nyers almaleves
» Almaleves » Tokaji borleves mazsolával » Fűszeres almaleves » Tejszínes almaleves
» Túrós tészta mazsolával » Vaníliás almaleves » Áfonyás almaleves » Jégbe hűtött almaleves
» Mazsolás almaleves » Tejkaramellás almaleves » Fincsi Almaleves » Birsalmaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.