Tutireceptek.hu fejléc

Almapürés sült hús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg sertéslapocka
50 dkg alma
2 dl tejföl
3 evőkanál olaj
1 kiskanál liszt

őrölt bors
1 kiskanál cukor
2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:
A megmosott, egyben hagyott húst megsózzuk, borsozzuk, majd az olajon mindkét oldalán hirtelen átsütjük, és kevés vizet aláöntve, lefedve félpuhára pároljuk.
Amikor már nem túl forró, a pecsenyeléből kivéve vékony szeletekre vágjuk és a szeleteket egy tűzálló tál aljára fektetjük.
A visszamaradt pecsenyelét a liszttel simára kevert tejföllel felengedjük, és összeforraljuk.
Közben a meghámozott, magházától megtisztított almát egy kevés, a cukorral ízesített vízben puhára főzzük, majd a levével együtt áttörjük.
A masszát a hússzeletekre simítjuk, a zsemlemorzsával megszórjuk, és a tejfölös pecsenyelével nyakon öntve, sütőben, lefedve, közepes lánggal puhára pároljuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Galyasági steak. » Druz csirkes rizs - manszaf » Diós-mandarinos csirkesaláta » Gombás, töltött csirkemell...
» Vörösboros libamell » Tepsis tejszínes csirke » Nagycserkeszi tehéntánc:) » Csirkemell "izé"módra
» Fürj cseresznyével » Cukkinis currys csirke » Húsvéti sonkatorta » Kedvenc csirkecombom
» Jóasszony pecsenyéje » Sertés pörkölt » Gyümölcsös bárányborda » Szójaszószos csirkeszárnyak


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.