Tutireceptek.hu fejléc

Almás-aszalt szilvás csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
6 szelet bacon
2 közepes db alma
1 kávéskanál fahéj
1 dl vörösbor
10 dkg aszalt szilva
1 ek vaj
1 evőkanál finomliszt
1 csipet szerecsendió
200 ml habtejszín
5 dkg ementáli sajt

Elkészítés:
A csirkemellet elszeleteljük kisebb, max. 1 cm-es szeletekre (azért kisebbre vágtam, mert formákban sütöttem meg). Sózzuk, borsozzuk.
A sütőformák oldalát kibéleljük 1-1 szelet baconnel, aljára egy réteg húst teszünk. Erre a megtisztított, felszeletelt alma kerül, amit meghintünk fahéjjal, és néhány borba áztatott aszalt szilva szemet helyezünk rá. Majd újra húsréteg következik, amire újabb szilva szemeket teszünk.
Egy kanál vajat felforrósítunk, hozzáadunk egy kanál lisztet, és pirítani kezdjük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá, majd felengedjük a tejszínnel. Habverővel simára keverjük, besűrítjük. Ezt az adagot osszuk hat felé, a húsok tetejére.
Végül némi reszelt sajttal koronázzuk meg művünket.
A 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

sütési hőfok: 200°C
sütési mód: hőlégkeveréses


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvásgombóc » Áfonyalekváros csirkemell » Narancsos csirkemell » Csirkemell zabtésztában
» Édes-savanyú csirkemell » Szilvás-túrós lepény » Csirkemelles húspogácsa » Édes csirkemell
» Aszalt szilvás puffancsok » Csodás csirkemell » Szilvás rakott palacsinta » Indiai csirkemell
» Tejszínes csirkemellfilé » Szilvás vegyes saláta » Kapros juhtúrós csirkemell » Cukkinis csirkemell 2.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.