Tutireceptek.hu fejléc

Almás-barackos sült metélt recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
30 dkg széles metélt tészta, 50 dkg alma, 2 egész tojás, 6 dkg vaj, 3 evõkanál sárgabaracklekvár, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, ízlés szerint porcukor.

Elkészítés:
A tésztát eltördelem és forrásban lévõ sós vízben megfõzöm. Lecsöpögtetem és leöblítem, majd összekeverem 5 dkg olvasztott vajjal. Az almát meghámozom, kicsumázom és nagy lyukú reszelõn lereszelem. A tojásokat habosra verem, hozzáadom a sárgabaracklekvárt, a fahéjat és a reszelt almát. Jól összekeverem, ezután kevés porcukorral ízesítem. A maradék vajjal kikenek egy tûzálló tálat vagy tepsit, és egy réteg fõtt tésztával kirakom az alját. Erre rásimítok egy réteg almás tölteléket, majd a tésztával folytatom. Addig rétegezem, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére alma kerüljön. Elõmelegített, forró sütõben 20 percig sütöm, és kockákra vágva tálalom. Hidegen is, melegen is egyformán kitûnõ.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis stiriai metélt » Pikáns metélt » Metélt babos mártással » Csirkeragu metélttel
» Piros sajtos metélt » Majorannás metélt » Stíriai metélt (Update 1) » Csupa zöld metélt
» Diós-paradicsomos metélt » Gombaleves cérnametélttel » Bakonyi metélt » Tökmetélt
» Bécsi gőzmetélt » Szardíniás metélt » Szüreti metélt » Habos palacsintametélt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.