Tutireceptek.hu fejléc

Almás burgonyafánk pikáns szilvaszósszal recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15 fánkhoz
40 dkg héjában főtt burgonya
20 dkg alma
15 dkg túró
8 dkg liszt
2 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
1 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
1/2 kávéskanál só
1 tojás
a sütéshez: 2 evőkanál vaj
a szilvaszószhoz: 30 dkg szilva (friss vagy fagyasztott)
1 teáskanál guineai bors
1 cm friss gyömbér
2 evőkanál cukor
2 evőkanál vaj
1 teáskanál étkezési keményítő
a tálaláshoz: fahéjas porcukor

Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, a húsát apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, rátesszük a cukrot, és világosra karamellizáljuk. Hozzáadjuk a szilvát, a finomra vágott gyömbért és a mozsárban durvára tört guineai borsot. Fedő alatt addig pároljuk, amíg a szilva meg nem puhul. 1/2 dl vízben elkevert étkezési keményítővel besűrítjük a szószt. Ha kész, lefedjük, melegen tartjuk.
A fánkhoz a kihűlt burgonyát és az almát meghámozzuk, finomra reszeljük, majd a többi hozzávalóval együtt alaposan kikeverjük a tésztát. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, a masszából tojásnyi halmokat teszünk bele, majd mindet formára igazítjuk. Néhány perc alatt mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Tálaláskor a burgonyafánkot meghintjük fahéjas porcukorral, és szilvaszószt kínálunk mellé.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás sütije » Pikáns tojásos sajtkrém » Pikáns babos köret » Almásfánkocskák
» Pikans izü sajtos langos » Almás-pudingos sütemény » Pikáns tojásrántotta » Almás szottyos kifli
» Halszelet pikáns bundában » Almás ananászos csirke » Bögrés almás süti » Pikáns burgonyapüré
» Rakott almás-túrós » Almáspite golyó » Pikáns halfilé » Mesés almás-túrós


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.