Tutireceptek.hu fejléc

Almás csirke II. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkehús,
1 csomó petrezselyemzöld,
30 dkg alma,
1 csomó metélőhagyma,
3 szál sárgarépa,
2 dl tejföl,
3 dl tej,
10 dkg margarin,
olaj,
2 ek. liszt,
só.

Elkészítés:
A besózott csirkehúst kizsírozott tűzálló tálba egymás mellé fektejük, közé szeleteljük az almát, a sárgarépát, és a tetejére elmorzsolunk 5 dkg margarint. A tál tetejét alufóliával légmentesen lezárjuk, és előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Ezután a maradék margarinból és a lisztből világos rántást készítünk, ráöntjük a tejet, felforraljuk, majd a tűzről levéve beleöntjük a tejfölt, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és a metélőhagymát.Picit megsózzuk. A puha, megsült húst a mártással leöntjük, és pár percre visszatoljuk a sütőbe.Párolt rizzsel tálaljuk.


A receptet beküldte: Limmortalite


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sűtőtökös csirkemell » Sült csirkemellfilé » Tegnapi almás lepényem » Cordon bleu csirkemell
» Ananászos csirke » Fincsi csirkemell » Csirke torta Kati módra » Tepsiben sütött csirkecomb
» Nyakkendős csirkecomb » Almás-mazsolás rizs » Lecsós csirkemell » Csirke zöldborsós szószban
» Sült csirkemáj » Csirkemelles húspogácsa » Csirkemaj ananasszal » Cukkinis currys csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.