Tutireceptek.hu fejléc

Almás-diós kevert süti csokimázzal recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 db tojás
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg alma
1 csomag sütőpor
15 dkg liszt
1 tk őrölt kávé (elhagyható)
10 dkg darált dió
A csokimázhoz:
3 dkg vaj
10 dkg csokoládé

Elkészítés:
A tojást kikeverjük a cukrokkal és a lereszelt almával. A sütőport összekeverjük a liszttel, a kávéval és dióval, majd az almás masszához adjuk, és fakanállal összeforgatjuk.
Sütőpapírral kibélelünk egy 20×30 cm-es tepsit, és belesimítjuk a tésztát. 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. A sütés vége felé letakarjuk alufóliával, a végén tűpróbával ellenőrizzük.
A vajat a csokoládéval felolvasztjuk a mikróban, simára keverjük, és bevonjuk vele a kihűlt süteményt. Dermedés után kockákra vágva kínáljuk.


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-diós papucs » Kakaós kevert süti » Kevert kuglóf » Karácsonyi kevert süti
» Almás-diós rakott metélt » Meggyes-diós kevert süti » Kevert zabpelyhes süti » Tarka kevert kuglóf
» Tejfölös diós kevert » Kevert kakaós sütemény » Kevert (kefíres) sütemény » Almás-fahéjas kevert
» Túró rudis kevert torta » Gyors almás kevert » Egyszerű kakaós kevert » Kefíres kevert süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.