Tutireceptek.hu fejléc

Almás-diós papucs recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta (270 g)
2 alma
8 dkg dió
4 dkg cukor
1 csipetnyi fahéj
1 db tojás (a kenéshez)

Elkészítés:
A leveles tésztát 10 perccel a feldolgozás előtt vegyük ki a hűtőből, és a sütőt melegítsük elő 210 °C-ra (alsó-felső sütés).

Az almát mossuk meg, hámozzuk meg, reszeljük finomra. A diót daráljuk meg. Az almát keverjük össze a dióval, a cukorral és a fahéjjal.

A tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki, és éles késsel vágjuk 15 négyzetre. Felvert tojással kenjük meg. Az almás tölteléket helyezzük a négyzetek közepére átlósan, a sarkokat pedig hajtsuk középre. A tészta tetejét kenjük meg tojással.

Kb. 15-20 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvalekváros papucsok » Almás-diós rakott metélt » Almás-diós-fahéjas kalács » Meggyes-vaníliás papucs
» Almás-diós piskóta » Töltött papucs » Andi almás-diós pitéje » Szegedi papucs
» Sonkás papucs » Almás-diós sajtkrém » Bakonyi betyár leves » Tavaszi zöldfűszeres leves
» Hortobágyi betyárleves » Segesvári egresleves » Egyszerű tejleves » Kinizsi leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.