Tutireceptek.hu fejléc

Almás fahéjas muffin recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1. száraz összetevők
20 dkg liszt
1/2 sütőpor
citromhéj
fahéj

2. nedves összetevők
1 tojás
15 dkg joghurt
1 dl olaj
8 dkg cukor

1 reszelt alma

Elkészítés:
Az 1. tálban lévő összetevőket összekeverjük, majd a 2. tál már összekevert összetevőit hozzáöntjük ehhez.

Ha kész, akkor 1 reszelt almát (akár héjastól is, ízlés dolga) beletenni. Ekkor már nem szabad sokáig kevergetni, mert megkeményedik a tészta.

Forró sütőben, 200 C-on 20 percig sütni.

Tanácsok:
A sütőt érdemes már a hozzávalók összekeverésekor bekapcsolni, hogy ne kelljen arra várni, hogy bemelegedjen.

A 2. tálnál először a cukrot és a tojást keverd ki, majd utána tedd hozzá a joghurtot, végül az olajat.

Az eredeti recept 2 dl. olajat írt, de szerintem az túl sok hozzá, így a felére vettem. Még így is simán kijön a formából és nem esik darabokra.:)

Ja, és hagyni kell kihűlni (legalább langyosra), mert különben akármennyi zsiradék is van benne, a papírkapszniba ragad.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Dorka29


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás narancslékoktél » Almás diófelfújt » Csokis meglepetés muffin » Burgonyás sonkás muffin
» Kívül-belül csokis muffin » Almás kókuszcsókós süteméy » Almás különlegesség! » Fahéjas golyó
» Édes muffin egyszerűen » Áfonyás-joghurtos muffin » Almás töltött karaj » ALMAS NASSI
» Almás torta II. » Mézes almáskalács » Almás keksz (Kata féle) » Málnás muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.