Tutireceptek.hu fejléc

Almás gombóc recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
4 személyre
4 darab alma
1 citrom
3 dkg dió
3 dkg vaj
1 tojás + 1 tojás sárgája
1 dl tej
1 evőkanál liszt
10 dkg zsemlemorzsa
1 evőkanál porcukor
csipetnyi só

Elkészítés:
A megmosott, és meghámozott almákat, magházuk eltávolítása után egészen pici kockákra vágjuk.Belerakjuk keverőtálba s a citrom egyharmadának szűrt levével elkeverjük.Hozzáadjuk az őrölt diót( jó helyette a dejó is vagy mandula) az olvasztott vajat, tojást, tejet, lisztet és az átszitált zsemlemorzsát.Reszelt citromhéjjal és csipetnyi sóval megízesítjük.Ezt az alapanyagot masszává dolgozzuk össze, gombócokat formálunk belőle, majd enyhén sós vízben kifőzzük. Leszűrve porcukorral meghintjük.


A receptet beküldte: melmenn


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nyírségi gombócleves 2. » Túrógombóc tejbegrizzel » Almás krémes szelet » Répás almás pirítós
» Almás céklasaláta 2 » Epres gombóc » Almás mézes keksz » Almás táska
» -Túrógombóc- » Diétás almás palacsinta » Húsgombócok curry szószban » Almás kelt palacsinta
» Leveles almás » Amerikai almás » Almás-túrós kukorka » Gyors almás süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.