Tutireceptek.hu fejléc

Almás, habos, reszelt sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók

1/2 kg rétesliszt
25 dkg Rama
15 dkg porcukor
5 db tojás
1 csg sütőpor (12 g)
A töltelékhez

1 kg reszelt alma
fahéj
citrom reszelt héja és leve
cukor, vagy méz ízlés szerint

Elkészítés:
Elkészítés

A tölteléket elkészítjük: a reszelt almát megpároljuk ízlés szerint hozzáadott cukorral vagy mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével, valamint fahéjjal. Kihűtjük a tölteléket, a tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A réteslisztet a sütőporral összekeverjük. A tojássárgákat a Ramával habosra keverjük és hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tészta 2/3 részét a tepsi aljába nyomkodjuk, rásimítjuk az almát, erre rá a keményre vert habot, majd az 1/3 rész tésztát ráreszeljük és megsütjük. Nagyon hamar megsül, kb. 20 perc. Nagyon-nagyon finom.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom habos sütemény » Áfonyás teasütemény » Almás kelt palacsinta » Csokoládés kekszsütemény
» Almás rizsfelfújt » Puncsos-habos piskótatorta » Almáscsók+4db » Foltos sütemény
» Almás Morzsa » Leves reszelt zöldségekből » Gyömbéres teasütemény » Almás-fahéjas kuglóf
» Almás morzsatorta » Szilveszteri sütemény » Almás-citrusos ital » Reszelt cékla salátának


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.