Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás-húsos káposztatál recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
- 1 fej káposzta
- 4 db alma
- 10 dkg reszelt sajt
- 30 dkg darált hús
- 2 dl tejföl
- őrölt bors
- só
- vaj
- zsemlemorzsa

Elkészítés:
1. A káposztát megtisztítjuk, torzsáját kivágjuk, és sós vízben megpároljuk.
Lecsöpögtetjük, kisebb cikkekre feldaraboljuk.
Kivajazott hőálló edény aljára szépen lepakolgatjuk a felét. Ízlés szerint sózzuk (ne felejtsük el, hogy már sós vízben pároltuk, érdemes utánakóstolni!), borsot hintünk rá.

2. Közben az olajban megpirított, sóval-borssal fűszerezett darált húst is rászórjuk. Megfogjuk az almákat, kimagozzuk őket, gerezdekre szeleteljük, ezekből is elhelyezünk a darált hús rétegre.
A maradék káposztával befedjük, amelyekre kis darab vajakat is elhelyezünk.

3. A rakottast tejföllel meglocsoljuk és a reszelt sajtot is rászórjuk, egy maréknyi zsemlemorzsa elhintésével koronázzuk meg művünket.
Ennek tetejére is dobhatunk még néhány vajdarabkát.

Előmelegített sütőben körülbelül 30 percig sütjük.

Tanácsok:
Én a tejfölt is szoktam még ízesíteni egy kis majorannával, illetve főtt tojást is teszek a réteg töltelékbe.

A vajat semmiképp ne felejtsük ki belőle, mert ez ellensúlyozza az almával szemben a fűszerezett hús ízét.
Aki szereti, a húsnak előkészített forró olajba természetesen vághat hagymát is.

Laktató, kiadós fogás.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: xxLady


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cseh káposzta » Rakott húsos rizs » Tojásos lecsó burgonyával » Rakott csirke juhtúróval
» Gyors nyári kétszemélyes » Sajtos-burgonyás lepény » Borsópörkölt húsgolyókkal » Krémsajtos-sonkás burgonya
» Zöldség rakottas » Tepsis négyévszak falatok » Csirkés-zöldséges rizotto » Gombás, rakott tök
» Zöldséges rakott pulykamell » Kolbászos karfiol tejfölösen » Brokkolis-sajtos sonka » Alföldi húsgombócleves



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.