Tutireceptek.hu fejléc

Almás kelt palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
250 g finomliszt
100 ml tej
30 g vaj
2 db tojás
20 g friss élesztő
50 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 ek citromlé
2 nagy db alma
3 ek napraforgó olaj (a sütéshez)

Elkészítés:
A tejet a vajjal egy edényben langyosra melegítjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, és feloldjuk benne.
A lisztet egy edénybe tesszük, hozzáöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a többi hozzávalót (az alma kivételével), és sima tésztává keverjük.
Az almát meghámozzuk, durvára reszeljük, és a palacsintamasszához keverjük. Letakarva, meleg helyen kb. 30 percet hagyjuk állni.
Forrósítsunk kevés olajat a serpenyőben. Minden palacsintához tegyünk kb.2
ek tésztát a serpenyőbe, és süssük oldalanként kb. 2-2 perc alatt aranysárgára.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás rakott kakaóskalács » Gyümölcsös palacsinta » Kekszes almás! » Edit csodapalacsintája
» Meggyes-mákos palacsinta » Gesztenyekrémes palacsinta » Diabetikus almás szelet » Almás meggyes túrós lepény
» Almás saláta » Sprotnis palacsinta » Almás sajtkoktél » Bécsi palacsinta 2
» Cukormentes almás pite » Holland palacsinta » Csokis-almás rizskótorta » Zabpalacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.