Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás kelt palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
250 g finomliszt
100 ml tej
30 g vaj
2 db tojás
20 g friss élesztő
50 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 ek citromlé
2 nagy db alma
3 ek napraforgó olaj (a sütéshez)

Elkészítés:
A tejet a vajjal egy edényben langyosra melegítjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, és feloldjuk benne.
A lisztet egy edénybe tesszük, hozzáöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a többi hozzávalót (az alma kivételével), és sima tésztává keverjük.
Az almát meghámozzuk, durvára reszeljük, és a palacsintamasszához keverjük. Letakarva, meleg helyen kb. 30 percet hagyjuk állni.
Forrósítsunk kevés olajat a serpenyőben. Minden palacsintához tegyünk kb.2
ek tésztát a serpenyőbe, és süssük oldalanként kb. 2-2 perc alatt aranysárgára.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hortobágyi palacsinta » Karfiolos palacsinták » Almáscsók+4db » Almás-sajtos burgonya
» Csirkés-almás tésztasaláta » Almás, csokis palacsinta » Almás, diós kalács » Almás rakott csirkemell
» Almás fánk lekvárral » Almás rántott palacsinta » Sonkás rántott palacsinta » Habos almás kevert süti
» Almafánk (nem almás fánk) » Mese almás » Almás-fahéjas frissítő » Almás ropogós



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.