Tutireceptek.hu fejléc

Almás-körtés-banános morzsácskák recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 személyre

2 alma
2 érett körte
2 banán
3 ek. almalé
1 ek. méz
120 gr vaj
150g finomliszt
1/3 bögre cukor (vagyis 1 dl)

Elkészítés:
200 celsiuson melegítsük elő a sütőt. Az almát és a körtét hámozva, felszeletelve tegyük egy nagy, hőálló tálba, adjuk hozzá az almalevet. locsoljuk meg a mézzel, majd tegyük a tetejére a banánszeleteket.
Ujjunkkal morzsoljuk a vajat a lisztbe, míg a keverék egy morzsakupacra emlékeztet. Keverjük bele a cukrot és kanalazzuk a banánok tetejére.
30-35 percig süssük, vagy míg a gyümölcs forrni kezd, s a teteje aranybarnára sül.

Tanácsok:
Érdemes minél nagyobb átmérőjű tálban csinálni, hogy a tetején a tészta ne legyen túl vastag.
Ha túl ragacsos a tészta, akkor tegyünk még hozzá lisztet.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: vandancsi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos répatorta » Fahéjas krumplis lepény » Szezámmagos sajtos rúd » Szőlős túrótorta
» Hideg grízfelfújt » Hideg túrógombóc » Csokidesszert - recycling » Édesanyám herőcéje
» Sárga krémes kekszkocka » Aranygaluska tejsodóval » Habos túrós palacsinta » Áfonyás fincsi túrótorta
» Kokostar » Almás kókuszcsókós süteméy » Fűszeres, sütőtökös muffin » Narancsos töltött keksz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.