| Almás-körtés galuska mákkal receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: * 2 db tojás * 20 dkg vaj * 1 csomag vaníliás cukor * 1 csipet só * 20 dkg tehéntúró * 1,5 dl tejföl * 10 dkg liszt * 2 db zsemle * 2 db alma * 2 db körte * porcukor * darált mák Elkészítés: A tojások sárgáját 15 dkg vajjal, 1 csomag vaníliás cukorral és egy csipetnyi sóval kikeverjük. Belemorzsoljuk a friss tehéntúrót, és lazítjuk tejföllel. Eldolgozzuk benne a lisztet, és hozzáadjuk az előzőleg megpirított zsemlekockákat. Belereszeljük az almát és a körtét, majd hűvös helyen legalább egy órán keresztül pihentetjük. A masszából kanállal galuskákat szaggatunk, és bő, forrásban lévő vízben megfőzzük. Alvasztott vajjal meglocsolva, porcukros mákkal meghintve tálaljuk A receptet beküldte: nayloon Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |