Tutireceptek.hu fejléc

Almás krémes Emyke módjára recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg háztartási keksz

Az almatöltelékhez

1 kg alma (tisztítva mérve)
4-5 evőkanál cukor
1 kávéskanál fahéj
1 evőkanál búzadara

A krémhez

7 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg vaj
20 dkg porcukor

Elkészítés:
A meghámozott almákat nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A cukorral és a fahéjjal addig pároljuk, amíg az az alma összes leve el nem fő. Ekkor levesszük a tűzről, belekeverjük a búzadarát és langyosra hűtjük.
A pudingport a tejjel előírás szerint felfőzzük, majd teljesen kihűtjük. A vajat a cukorral kikeverjük, a pudinghoz adjuk, és habverő segítségével csomómentesre keverjük.
A tepsi aljába egy sor kekszet rakunk, rásimítjuk az almatölteléket. Újabb sor keksz következik, majd a vaníliakrém, végül keksszel fedjük be az egészet.
Egy éjszakán át hűvös helyen pihentetjük, másnap szeleteljük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sima krémes » Gyümölcskrémes » Almás süti másképp » Csokikrémes piskóta torta
» Fűszeres-almás kalács » Cseh (orosz) krémes » Mese almás, nagyon finom » Pizzás csiga Emyke módra
» Almás-fahéjas ragacs » Almás pulykamell » Emeletes kekszes krémes » Almás-hagymás hal
» Cseh krémes 2. » Krémes fókabébik » Meggyes krémes Emyke modra » Almás, túrós, meggyes pite


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.