Tutireceptek.hu fejléc

Almás lepényke recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:
4 dl tefjöl, 2 db tojás, 1 csomag sütőpor, 3 dl étolaj, 30 dkg finomliszt, + 2 evőkanál rétesliszt, 2 csomag vaníliás cukor .

Tetejére:
3 evőkanál zsemlemorzsa, apró kockára vágott alma (annyi, hogy 1 cm-es vastagságú legyen a tésztán), kristálycukor, fahéj, 10 dkg darabolt dió.

Elkészítés:
A tésztához valókat robotgéppel jól összekeverjük. Kivajazott lisztezett tepsibe öntjük. Ezután a zsemlemorzsát rászórjuk a tésztára, arra ráterítjük az almát. Megszórjuk jó alaposan kristálycukorral, és fahéjjal. Végül a 10 dkg dióval.
Előmelegített sütőben 200 fokon 40 percig sütjük. Lekapcsolás után a sütőben hagyjuk 2-3 percig.


A receptet beküldte: Nikó81

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás süti, fűszeres » Belga almás kenyér » Almás-mazsolás crumble » Almás süti Icus módra
» Tartalmas levesem » Almás lepény - gyors » Almás rizs » Almás felfújt
» Almás-habos sütemény » Almáslepény a'la Kátya » Almás-szilvás csirke » Házi almás pite
» Almás-lekváros pite » Túrós almás muffin » Gránátalmás Bellini » Bögrés-almás sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.