Tutireceptek.hu fejléc

Almás-mandulás túrótorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg hámozott, kicsumázott alma
15 dkg margarin
1 citrom reszelt héja és 4 ek. leve
20 dkg liszt
csipet só
18 dkg édesítőpor
25 dkg tejföl
25 dkg túró
3 tojás
1 cs. főzős vaníliás puding
5 dl tej
4 dkg mandulapehely

Elkészítés:
Az almákat 8-8 cikkre vágjuk. A 2 ek.margarint a citromlével felhevítjük, rászórjuk az almát, és fedő alatt 5 percet pároljuk, majd időnként kevergetve kihűtjük. A maradék margarint is megolvasztjuk. A lisztet, sóval, 60 g édesítővel elvegyítjük, hozzáadjuk a felolvasztott margarint és jól összegyúrjuk. Margarinozott 26 cm-es kapcsos formába nyomkodjuk. A tejfölt a túróval, 115 g édesítőporral, a tojásokkal, pudingporral és a citromhéjjal összekeverjük. A lecsöpögtetett almát a tortalapon eloszlatjuk, rásimítjuk a túrós masszát, megszórjuk mandulapehellyel. Előmelegített sütőben, 175 fokon 45-50 percig sütjük. Ha kihűlt a maradék édesítőporral megszórjuk.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spanyol túrótorta » Lime-os túrótorta » Gyors túrótorta » Körtés túrótorta
» Citromos túrótorta, fetás! » Ananászos túrótorta II. » Túrótorta(Kata-féle) » Túrótorta pudingkrémmel
» Túrótorta » Rizses túrótorta » Gyümölcsös túrótorta II. » Túrótorta másképpen
» Csupaszív túrótorta » Gyümölcsös túrótorta 2 » Almás túrótorta » Túrótorta mandulával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.