Tutireceptek.hu fejléc

Almás-mazsolás crumble recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 csésze vékonyra szeletelt alma
1 1/2 csésze rumba áztatott mazsola
2 teáskanál citromlé
1/2 csésze liszt
1/2 csésze aprított dió, vagy mogyoró
1/3 csésze barnacukor
1/3 csésze zab vagy rizspehely
1/3 csésze sütőmargarin

Elkészítés:
A sütőt 190ºC-ra előmelegítjük. A tepsit kikenjük zsiradékkal. Az almát összekeverjük, a mazsolával, a citromlével és az előkészített tepsi aljára terítjük. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a mogyorót, vagy diót és a zab, vagy rizspelyhet. Ezután a vajat adjuk hozzá, és jól elkeverjük. A tészta masszát egyenletesen az almára szórjuk. 190 fokon kb. 45 percig sütjük, amíg az alma puha nem lesz.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-mazsolás muffin » Almás-mazsolás rizs » Angol Crumble » Crumble (morzsás süti)
» Fahéjas-szilvás crumble » Crumble almás » Bíboros szelet » Mentás muffin
» Mini isler » Tejfölös-almás kocka » Joghurttora » Inverz kókusz kocka
» Serpenyős torta » Részeg kisasszonyok 2. » Gumimacik tortája » Úszóhab (anyukám emlékére)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.