Tutireceptek.hu fejléc

Almás Morzsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
675 gr alma,
200 ml alma juice,
1 teáskanál fahéj,
225 gr finomliszt,
100 gr vaj,
50 ml méz,
1 teáskanál citromhéj

Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180'C- ra. Meghámozzuk, és kis szeletekre
vágjuk az almát, majd tűzálló tálba fektetjük. Összekeverjük az alma
juicet és a fahéjat, majd az almákra öntjük. A lisztet keverőtálba
öntjük és összemorzsoljuk a vajjal, majd óvatosan hozzákeverjük a mézet
és a citromhéjat. A morzsát az almák tetejére öntjük és 45- 50 percig
sütjük, míg a teteje szép barna lesz. Melegen és hidegen egyaránt
tálalható, tejszínhabbal, joghurttal vagy sodóval kínáljuk.


A receptet beküldte: Annye75


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás torma » Csokis-almás rizskótorta » Almás csirke II. » Egyszerű császármorzsa
» Almás sült csirke » Rebarbarás morzsasüti » Almás csirkemájas serpenyő » Almás pite - tejmentesen
» Almás fonatok » Almás legyezőtorta Update2 » Almás puffancsok » Almás kenyér
» Almás krémes 2. » Almás flódni » Almás - diós pite » Zabkorpás almáspite


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.