Tutireceptek.hu fejléc

Almás palacsinta borsodóval recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
8 db sima, édes palacsinta, 2 nagy alma, 8 dkg dióbél, 5 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 5 cl diólikőr, 1 dkg vaj, 4 dl borsodó
A borsodóhoz:
2, 5 deci fehérbor, 2 tojás,10 dkg porcukor, 1 cs. vaniliás cukor, kis reszelt citromhéj

Elkészítés:
A borsodó elkészítése:
A bort összekeverjük a tojásokkal, a cukorral, van. cukorral, citrom héjjal és lassan felfőzzük. Amikor felemelkedik, lehúzzuk a tűzről és kicsit kevergetjük, amíg kihűl.

A palacsinta:
Az almát durvára reszeljük, hozzákeverjük a darált dióbelet, a likőrt, a porcukrot. Ezzel megtöltjük a palacsintákat, háromszögletűre hajtjuk, egy

tűzálló tálba tesszük őket, a vajat rámorzsoljuk, átforrósitjuk a sütőben, majd borsodóval leöntve tálaljuk.


A receptet beküldte: Rekus

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós, francia palacsinta » Rántott palacsinta 2 » Kanadai palacsinta » Fűszeres almás kenyér
» Kavart almás másképpen » Almás kókuszos sütemény » Csirkemelles palacsinta » Almás-fahéjas kuglóf
» Csokis-almás torta » Almás párolt lilakáposzta » Reform almás lepény » Kétszer sült palacsinta
» Palacsintaszendvics » Almás őzgerinc » Mamám almás lepénye » Ír almás pite


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.