Tutireceptek.hu fejléc

Almás palacsintalepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
pohár liszt,
1 tojás,
1 pohár tej,
4 alma,
kevés vaj,
fahéj,
cukor ízlés szerint

Elkészítés:
Hámozzuk meg az almát, vágjuk cikkekre. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, tegyük bele az almát, hintsük meg cukorral, és pároljuk 5-10 percig. Készítsünk a többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát, öntsük az almára. Amikor az egyik fele megsült, csúsztassuk a lepényt egy tálra, majd a sületlen felével borítsuk vissza a serpenyőben és süssük készre. Szórjuk meg fahéjas cukorral. Azonnal tálaljuk.

Tanácsok:
gyerekek szeretik,főleg ha csokiöntettel van leöntve ;)


A receptet beküldte: cicaanya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás krémes szelet » Almas-morzsas suti » Diétás almás-pudingos süti » Almás, túrós lepény
» Almás gerinc » Almás keksz » Almás-mézes lepény » Anyu almás pitéje
» Francia almás » Rácsos almás pite » Almás-vaníliás pite » Almás-túrós diétás süti
» Almás fasírt » Almás rántott palacsinta » Almás-kukoricás saláta » Almás keverős süti (gyors)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.