Tutireceptek.hu fejléc

Almás piskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 dkg margarin,
5 dkg nádcukor,
2 db tojás,
1 csomag foszfátmentes sütőpor,
1 csipet tengeri só,
25 dkg. tönköly rétesliszt,
3 dl tej
alma

Elkészítés:
A hozzávalókat (liszt,tej kivételével)habosra keverjük, majd a lisztet és a tejet felváltva hozzákeverjük. A tészta kétharmad részét a vajjal és liszttel kikent tortaformába helyezzük. Meghámozott, kimagozott almaszeletekkel körberakjuk, fahéjas nádcukorral meghintjük, majd a maradék tésztával leöntjük.200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Apa almás batyuja » Almásrétes » Almás puding » Poharas almás
» Fahéjas-almás kuglóf » Különleges almás pite » Gyors almás kevert » Fűszeres almás pite
» Márványos gyors piskóta » Esztergomi almás zserbó » Cukrász piskóta » Almás sütőtök
» Tip-top almás » Rumos-diós piskótatekercs » Mesés almás » Gesztenyés piskótarolád


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.