Tutireceptek.hu fejléc

Almás piskóta diétásan (lisztmentes, cukormentes) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 tojás
12 dkg eritrit (vagy bármilyen nyírfacukor)
14 dkg darált dió
2 evőkanál kókuszliszt
3 dl sűrű cukormentes almapüré
1 púpos teáskanál fahéj
egész diószemek
mazsola

Elkészítés:
Tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját felverjük 6 dkg nyírfacukorral. A fehérjét közepesen lágy habbá verjük a maradék nyírfacukorral. 2 kanál fehérjehabbal meglazítjuk a sárgáját, majd összekeverjük. Nem kell nagyon, csak márványosra. Ehhez hozzáadjuk a darált diót és a kókuszlisztet. Összedolgozzuk óvatosan, hogy ne törjön össze a hab.

Az almát lereszeljük, levét kinyomkodjuk, megpároljuk. Ízlés szerint nyírfacukrot és fahéjat keverünk bele. Fontos, hogy sűrű legyen, és na tocsogjon a gyümölcslében, mert elázik a tészta. Én egy lényerő fazékban ivólevet csináltam, és a visszamaradt sűrű gyümölcspürét használtam fel erre.

Egy 20*30 cm-es magas falú tepsit kibélelünk papírral. Beleöntjük a krém felét. Az almát habzsákba töltjük, és vékony csövön kinyomva a hab tetejére nyomjuk (kb. fél cm-es csőre lesz szükség, nem kell vastagon). Kenni nem lehet, mert túl lágy a hab. A maradék habbal beterítjük. Megszórjuk egész dióval, mazsolával és darált dióval.

Tanácsok:
A tetején lévő mazsola nem süllyedt be, és ropogósra sült. Paleo diétának is megfelel. Laktóz-, glutén- és cukormentes.


A receptet beküldte: MRG1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás köles mikróban » Crumble almás » Krémsajtos almasaláta » Almás ropogós 2.
» Almás-céklás saláta » Babapiskótás krémes » Almás gombóc » Almás-zabpelyhes kenyér
» Dinnye süti diétásan » Icuri picuri almás pite » Babapiskótatorta » Poharas almás
» Almás máglyarakás » Almás májkavalkád » Almás-sajtos kacsamell » Csokis-almás torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.