| Almás piskótagombócok csokiöntettel receptSütemények, édességek Hozzávalók: A piskótához: 6 tojás 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt 1/2 csomag sütőpor A töltelékhez: 15 dkg cukor 3 dl víz (a sziruphoz) kb. 4-5 dl víz (az almapüréhez, az almák nagyságától függően) 1 citrom 1 narancs 2 fahéj (egész) 10 szem szegfűszeg 8 alma Elkészítés: A piskótához a tojássárgákat a cukorral keverjük habosra, majd a liszttel keverjük össze, adjuk hozzá a sütőport. Lazítsuk a tojásfehérjéből vert habbal, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben 160-170 °C-on süssük meg a piskótát. A töltelékhez a cukorból és a vízből főzzünk szirupot, a citrom és a narancs héját reszeljük bele. Jöhet még az egész fahéj és a szegfűszeg is. 5 percig forraljuk, majd szűrjük le. A meghámozott almát kockázzuk fel, és külön cukros, fahéjas vízben főzzük szét. A kész piskótát vágjuk 3 lapra. Tegyük mély edénybe az első lapot, locsoljuk meg a sziruppal, és kenjük rá az almapüré felét. Helyezzük rá a következő lapot, locsoljuk meg azt is, kenjük rá az almát, majd az utolsó lapot is tegyük rá, és öntsük le a sziruppal. Tegyük hűtőbe néhány órára, hogy az ízek összeérjenek. A kihűlt almás piskótából tegyünk gombócokat a tányérokra, és locsoljuk meg csokoládéöntettel. Elkészítési idő: 90 perc Kalóriatartalom: 206 kcal A receptet beküldte: kissmakka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |