| Almás pite (nagy tepsihez) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 60 dkg liszt 1 margarin v. 25 dkg zsír 2 tojás 1 sütöpor 23 dkg kristálycukor 1 csipet só Töltelékhez: kb. 20 db közepes nagyságú alma 20-25 dkg cukor fahéj Elkészítés: A lisztet a margarint a tojást a cukrot a sütöport és a sót összegyúrom. A tésztának olyannak kell lenni, hogy jól nyújtható legyen. Kétfelé vesszük a tésztát, az egyik felét kinyújtjuk és a tepsibe tesszük. Ezután a reszelt és ízesített almával megtöltjük, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és ezzel beborítjuk. Mielött betesszük a sütöbe, megszórjuk egy kis cukorral vagy vaníliáscukorral és villával a tetejét megszurkáljuk. 180-200 fokos sütöben kb. 30 perc alatt sül meg. Tanácsok: A recept nagy tepsihez van, én gáztepsiben szoktam sütni. Nem édes és nagyon finom. Nagyon régi recept. :-) Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: VCs81 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |