Tutireceptek.hu fejléc

Almás-pudingos leveles tésztában recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
500 g leveles tészta
Töltelékhez:
240 g babapiskóta
1200 g reszelt alma
3 ek kristálycukor
őrölt fahéj
citromlé
Pudinghoz:
1200 ml tej
3 csomag vaníliás pudingpor
6 ek cukor
1 tojás (elmaradhat, lekenéshez)

Elkészítés:
A leveles tésztát kettévágjuk, az egyik részét kisodorjuk egy nagyobb tepsi méretére (lehet gáztepsi kb 31*31 cm) , a tepsi aljába sütőpapírt teszünk, a kisodort tésztát ráhelyezzük úgy, hogy az oldalain kicsit felhajtjuk (pereme legyen).

A tésztára rátesszük a babapiskótákat, szorosan egymás mellé. A piskótákra tesszük a lereszelt, 3 ek cukorral (ízlés szerint lehet több cukorral is), citromlével és a fahéjjal ízesített almát, kicsit rányomogatjuk.

A tejből, az 5-6 kanál cukorból és a pudingokból sűrű pudingot főzünk, majd még forrón a reszelt almára öntjük, elsimítjuk.

A maradék tésztát is kisodorjuk, villával kicsit megszurkáljuk, majd óvatosan a pudingra rakjuk (most lekenhetjük a felvert tojással).

Előremelegített sütőben 200 fokon, kb 30-35 percet sütjük, míg világos barna nem lesz. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd felszeleteljük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonka kalácstésztában » Tésztában sütött tonhal » Leveles-sonkás finomság » Leveles hagymás lepény
» Békacombok sörtésztában » Bodza palacsintatésztában » Csirkeragu sajttésztában » Vagdalt hús tésztában
» Csirkemell zabtésztában » Leveles zsíros pogácsa » Tojások sajtos tésztában » Kelt tésztában sült virsli
» Banán palacsintatésztában » Hamis leveles tészta » Cukkinis leveles tészta » Cukkini ropogós tésztában


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.