Tutireceptek.hu fejléc

Almás-pudingos sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
500 g leveles tészta

Töltelékhez:

240 g babapiskóta
1200 g reszelt alma
3 ek kristálycukor
őrölt fahéj
citromlé

Pudinghoz:

1200 ml tej
3 csomag vaníliás pudingpor
6 ek cukor
1 tojás (elmaradhat, lekenéshez)

Elkészítés:
A leveles tésztát kettévágjuk, az egyik részét kisodorjuk egy nagyobb tepsi méretére (lehet gáztepsi kb 31*31 cm) , a tepsi aljába sütőpapírt teszünk, a kisodort tésztát ráhelyezzük úgy, hogy az oldalain kicsit felhajtjuk (pereme legyen).

A tésztára rátesszük a babapiskótákat, szorosan egymás mellé. A piskótákra tesszük a lereszelt, 3 ek cukorral (ízlés szerint lehet több cukorral is), citromlével és a fahéjjal ízesített almát, kicsit rányomogatjuk.

A tejből, az 5-6 kanál cukorból és a pudingokból sűrű pudingot főzünk, majd még forrón a reszelt almára öntjük, elsimítjuk.

A maradék tésztát is kisodorjuk, villával kicsit megszurkáljuk, majd óvatosan a pudingra rakjuk (most lekenhetjük a felvert tojással).

Előremelegített sütőben 200 fokon, kb 30-35 percet sütjük, míg világos barna nem lesz. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd felszeleteljük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Dóra süteménye » Túros sütemény » Laci süteménye » Dunahullám Sütemény
» Emeletes diós sütemény » Ánizsos teasütemény » Francia habos sütemény » Torta sütemény
» Almás őzgerinc sütemény » Joghurtos csészés sütemény » Barátság sütemény » Sós omlós aprósütemény
» Nevenincs kakaós sütemény » Teasütemény » Diós habos sütemény » Kráter sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.