Tutireceptek.hu fejléc

Almás rakott kakaóskalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg szikkadt kakaóskalács
1/2 kg alma
1 citrom leve
4 ek cukor
1 vaníliás cukor
1 marék mazsola
5 dkg darált dió
1/2 l tej
2 tojás
vaj

Elkészítés:
Egy tűzálló jénait kivajazunk. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd rögtön összeforgatjuk a citromlével. A diót összekeverjük 3 ek cukorral.
A tojásokat villával felverjük, majd 1 ek cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel elkeverjük.
A kalácsot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, belemártjuk a tejes keverékbe, és kibéleljük velük egy rétegben a jénait. Megszórjuk reszelt almával, mazsolát és diót is hintünk rá, majd újabb réteg tejes kalács következik. Megint alma, dió, mazsola szórás, majd újabb kalácssor. Ráöntjük a maradék tejkeveréket a rakottra, kis vajdarabokat morzsolunk a tetejére és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük fedő nélkül.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ananászos rakott csirke » Almás süti Csöpitől » Gombás-almás kacsaleves » Fűszeres almás pite
» Birsalmasajtos - diós pite » Almás pite 2. » Almás kalács » Adu süti (almás)
» Almás-mogyorós muffin » Alföldi rakottas » Rakott tarjás burgonya » Brassói rakott káposzta
» Tejfölös rakott tészta » Rakott karaj katamamamódra » Glutén mentes almás süti » Pulykarakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.