Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás rakott kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg szikkadt kalács
1/2 kg alma
1 citrom leve
4 ek cukor
1 marék mazsola
5 dkg darált dió
1/2 l tej
2 tojás
vaj

Elkészítés:
Egy tűzálló jénait kivajazunk. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd rögtön összeforgatjuk a citromlével. A diót összekeverjük 3 ek cukorral.
A kalácsot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és kibéleljük velük egy rétegben a jénait. Megszórjuk reszelt almával, mazsolát és diót is hintünk rá, majd újabb réteg kalács következik. Megint alma, dió, mazsola szórás, majd újabb kalácssor. A tojásokat villával felverjük, majd 1 ek cukorral és a tejjel elkeverjük. Ráöntjük a keveréket a rakottra, kis vajdarabokat morzsolunk a tetejére és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük fedő nélkül.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás süti másképp » Magyaros rakott spagetti » Almás, fűszeres kalács » Feketeerdei adventi kalács
» Nyári rakottas » Rakott tejfölös » Fitt rakott káposzta » Birsalmás rizs
» Gyors kalács, batyu, csiga » Diabetikus Almás pite 2 » Rakott burgonya gazdagon » Almás túrókocka
» Lecsós rakott burgonya » Almás és túrós pite » Foszlós kalács(Kata-féle) » Almás-mandulás túrótorta



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.