Tutireceptek.hu fejléc

Almás rántott sajt recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
30 dkg hajdú vagy eidami sajt egy darabban,

2 alma,

2 tojássárga,

a bundázáshoz: 2 evőkanál liszt,

2 tojás,

3 evőkanál zsemlemorzsa,

a sütéshez: bő olaj,

a mártáshoz: 5 dl tej,

5 dkg vaj,

3 csapott evőkanál finomliszt,

ízlés szerint reszelt szerecsendió,

törött fehér bors, só.

Elkészítés:
Előkészítése: a sajtot félujjnyi szeletekre vágom, és mindegyik szelet egyik oldalát tojássárgával bekenem.
Az almát megmosom, kicsumázom és vékonyra karikázom.
A bundázáshoz szükséges tojást felverem.

Elkészítése: egy-egy a tojásos felével összefordított sajtszelet közé teszek egy almakarikát, egy kissé összenyomom, hústűvel megtűzöm, lisztben megmártom, felvert tojásban meghempergetem, és morzsában megforgatom.
Ismét tojásba és morzsában forgatom, végül bő, forró olajban megsütöm.
A mártáshoz a felhevített vajban habzásig melegítem a lisztet, majd azonnal felöntöm a forró tejjel, és folytonosan kevergetve, gyenge lángon kiforralom.
Szerecsendióval, sóval, borssal fűszerezem.
A rántott sajt a mártással és párolt rizzsel tálalható.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Forró almás pite puncs » Almás-kókuszos kocka » Almás zellersaláta » Izgalmas krumpli
» Almás morzsatorta » Francia almás » Rántott cékla sajtszósszal » Almás őzgerinc
» Laktató rántott leves » Bözsike almáskrémese » Isteni almás diós » Almás szelet
» Almás hús » Almás pite 2. » Forró almástáska » Almás lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.