Tutireceptek.hu fejléc

Almás rózsalekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg alma
50 dkg rózsaszirom
20 dkg cukor
1 citrom leve
fél csomag lekvárzselésítő

Elkészítés:
A hámozott és kimagozott almát 1 dl vízzel pépesre főzzük,lehúzzuk a tűzről,és a masszában elkeverjük a rózsaszirom felét.1-2 órán keresztül áztatjuk.Újra feltesszük a tűzre,hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet és a maradék rózsaszirmot.Néhány percig kevergetés mellett forraljuk.Majd belekeverjük a zselésítőt,csavaros tetejű üvegekbe töltjü (A tető alá celofánt szoktam tenni.) Fejjel lefelé fordítva dunsztba hagyjuk kihűlni.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás pite egyszerűbben » Almás, vaníliakrémes süti » Bécsi almás rétes » Almás batyu
» Almás rakottas » Anyóspajti almás pitéje » Almás kókuszcsókós süteméy » Tönkölyös-almás muffin
» Diós almasaláta másképp » Almás rántott palacsinta » Almás diófelfújt » Almás céklasaláta másként.
» Zabpelyhes-almás golyók » Almás zellersaláta » Adu süti (almás) » Almás rakott zsemle


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.